Pestobroodjes
Voor mijn broertjes verjaardag had ik Parmezaansebroodjes gemaakt, maar ik had ook pestobroodjes gemaakt. Deze waren super snel op. Vooral de combinatie van een pestobroodje met wat aioli was een dikke hit. Erg lekker en helemaal niet moeilijk om te maken!
Benodigdheden:
- De helft van mijn pizzadeeg
- Zelfgemaakte pesto of pesto uit de winkel
- Losgeklopt ei
- Parmezaanse kaas
Bereidingswijze:
- Bereid het pizzadeeg volgens dit recept.
- Verwarm de oven voor op 250 graden.
- Kneed het deeg goed door en verdeel het deeg in twee gelijke stukken.
- Rol deze stukken deeg uit tot een rondje. Smeer één van de stukken deeg in met pesto.
- Leg het andere stuk deeg over het deeg die is ingesmeerd met pesto.
- Snijd stukken van het deeg af, rol deze in een lange sliert en maak een knoop in het deeg.
- Leg de ‘knopen’ op een met bakpapier beklede bakblik.
- Klop het ei los en smeer de knopen in met het ei.
- Strooi wat Parmezaanse kaas over de knopen.
- Laat de pestobroodjes nog even staan zodat ze nog iets kunnen rijzen.
- Bak de pestobroodjes 15 minuten in de oven tot ze goudbruin en gaar zijn.
Tip: Dip de pestobroodjes in aioli of smeer er wat kruidenboter op! Erg lekker.
Eetsmakelijk!