Bakken

Limoncello curd

Alweer een behoorlijke tijd geleden heb ik een recept gedeeld waarmee je lekkere lemon curd kan maken, klik hier voor het recept. Vandaag heb ik weer een recept voor jullie waarmee je een curd kan maken, maar dit keer is het een Limoncello curd. Ik vond het recept erg geslaagd! Lekker om bijvoorbeeld een cupcake mee te vullen. 

Benodigdheden:

  • 30 ml Limoncello
  • 10 ml citroensap
  • 2 eieren
  • 50 gram suiker
  • 25 gram roomboter

Bereidingswijze:

  1. Zet een pannetje met water op een laag vuurtje, zoek een kom die precies op dit pannetje past. Je maakt deze Limoncello curd namelijk au bain marie.
  2. Je hebt de kom nog niet op het pannetje staan.
    Klop in een kom de eieren los en voeg dan de Limoncello, het citroensap, de suiker en roomboter toe.
  3. Zet de kom op het pannetje en blijf het mengsel roeren tot het wat dikker wordt.
    Heb je het vuur te hoog staan, dan is er de kans dat je klontjes in de Limoncello curd krijgt (gestold ei).
  4. Blijf roeren in de curd totdat het ongeveer zo dik is als Turkse yoghurt. Als het mengsel de dikte heeft van Turkse yoghurt, dan kun je het overgieten in een platte schaal. Leg hier een folie op en zet het weg in de koelkast.
  5. Je kunt de Limoncello curd het beste bewaren in een potje of in een bakje met een passende deksel.

Eetsmakelijk!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *