Bijgerechten

Pesto alla genovese

Vandaag is het tijd voor een basis recept. Namelijk een heerlijke, zelfgemaakte pesto. Zelf pesto maken is heel gemakkelijk, snel én heel erg lekker! Benieuwd hoe je deze pesto van basilicum maakt? Lees dan snel verder. 

pesto-ingredienten

Benodigdheden:

  • 1 bosje basilicum
  • 40 gram pijnboompitten
  • 4 teentjes knoflook
  • 80 tot 100 ml olijfolie
  • 40 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • Zout
  • Peper

pesto

Bereidingswijze:

  1. Spoel de basilicum blaadjes af en schud het droog.
  2. Rooster de pijnboompitten goudbruin in een koekenpan zonder vet. Laat ze afkoelen voor gebruik.
  3. Pel de teentjes knoflook, en rasp de Parmezaanse kaas.
  4. Stop de basilicum blaadjes met de knoflook in een keukenmachine. Het kan zijn dat niet alles tegelijk past. Wanneer het volume iets is afgenomen kun je de rest van de basilicum blaadjes toevoegen.
  5. Voeg hierna de Parmezaanse kaas, olijfolie en pijnboompitten toe. Laat alles goed fijnhakken.
  6. Voeg zout en peper toe naar smaak. Ik heb behoorlijk wat zout gebruikt voordat ik de pesto echt goed vond smaken.
  7. Is de pesto nog wat te dik? Voeg dan extra olijfolie toe.

Je kunt de pesto afgesloten, op een koele en donkere plek ongeveer 1 maand bewaren.

Eetsmakelijk!

pesto1

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *