Appelmoes
Bij mijn ouders in de tuin staat een appelboom en elk jaar weer hebben we ontzettend veel appels! Wat doe je er dan allemaal mee? Van appeltaart, appelflappen tot appelmoes! Vandaag laat ik zien hoe de appelmoes bij ons thuis wordt gemaakt. Bij ons thuis houden we niet zo van appelcompote, dus zorgen we voor een gladde appelmoes. Houd jij wel van appelcompote? Dan kun je dit recept ook prima gebruiken, je slaat dan de stap van de staafmixer over.
Benodigdheden:
- 4 grote appels (een beetje zuur)
- ongeveer 2 el suiker
- 1 tl kaneel
Bereidingswijze:
- Schil de appels en verwijder het klokhuis. Snijd de appels in kleine stukjes.
- Vul de pan met ongeveer 2 cm aan water. Voeg de appels in de pan en breng de appels met het water aan de kook.
- Laat de appels met het water zo’n 20/30 minuten koken, blijf roeren zodat het niet aanbakt. Is de appelmoes te droog, voeg dan nog een beetje water toe.
- Voeg nu 1 el aan suiker en 1 tl kaneel toe, roer dit goed door. Laat de appelmoes iets afkoelen en proef dan. Is de appelmoes nog te zuur? Voeg dan meer suiker toe. Houd je van kaneel? Voeg dan extra kaneel toe. Wij hebben nog 1 el extra suiker toegevoegd.
- Wil je appelcompote dan is de appelmoes nu klaar. Wil je een gladde appelmoes, dan pureer je de appelmoes met de staafmixer.
Erg lekker om warm te eten bij aardappelpuree. Maar koud is de appelmoes ook heerlijk!