Bakken,  Taarten

Perzik kwarktaartjes

Al een tijdje terug had ik leuke, kleine glaasjes van mijn broer gekregen. Leuk om een taartje in te maken zei hij! Dit heb ik nu eindelijk gedaan. Kleine kwarktaartjes met een perziksmaak. Benieuwd hoe je deze schattige én lekkere taartjes maakt? Lees dan het recept door! 

Perzikkwarktaartjes

Benodigdheden:

  • 12 blaadjes gelatine
  • 100 gram Mariabiscuit
  • 100 gram roomboter
  • 5 halve perziken uit blik
  • 200 gram witte basterdsuiker
  • 250 ml slagroom
  • 500 gram kwark

Bereidingswijze:

Verkruimel de koekjes en smelt de boter. Meng dit door elkaar en bedenk de bodem van de schaaltjes, druk dit goed aan.

Pureer de perziken in de blender of met een staafmixer. Ik heb de perziken eerst klein gesneden en even voorverwarmd in een pannetje.
Als je een puree van perziken hebt, doe je dit in een pannetje en zet je het vuur laag. Verwarm de puree zachtjes.
In de tussentijd stop je de gelatineblaadjes in een kom met koud water. Dit laat je minimaal 10 minuten staan.
Knijp de gelatineblaadjes uit en los blaadje voor blaadje op in de warme ‘perzikpuree’.
Haal je puree door een zeef, zo weet je zeker dat er geen gelatine-klontjes in zitten.

Meng de kwark met de basterdsuiker. In een aparte kom klop je de slagroom stijf.
Bij de kwark met basterdsuiker voeg je de perzikpuree, dit meng je goed door. Hierna kun je de slagroom voorzichtig door het mengsel scheppen.

Verdeel het kwarkmengsel over de koekjesbodem en zet voor minimal 4 uur in de koelkast.

Perzik kwarktaartjes

Eetsmakelijk!

2 Reacties

  • Thea

    Ik heb ze gisteren gemaakt. Toen ik de kwark met de suiker proefde vond ik die veel te zoet, ik proefde alleen maar zoet en geen kwark meer. Ik heb je recept dus aangepast en slechts 75 gram suiker gebruikt. Nu is zowel de kwark als de perzik goed te proeven. Verder heb ik de 5e halve perzik niet gepureerd maar als decoratie in plakjes gesneden en op de taartjes gelegd.

    • Aniek

      Wat leuk om te horen dat je de perzik kwarktaartjes hebt gemaakt!
      Dat is het mooie van een recept, wanneer je niet zo van zoet houdt, kun je het altijd aanpassen en minder suiker gebruiken. Ik hoop dat de taartjes gesmaakt hebben!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *