Bakken

Yoghurt panna cotta

Ik denk dat mijn huisgenootje Meike het al wel een jaar heeft over yoghurt panna cotta. Eén van de weinige toetjes die ze kan maken.. Dit zijn haar eigen woorden. Een tijdje terug hebben we de panna cotta samen gemaakt, super simpel en echt heel erg lekker! Wij hebben de panna cotta uit een glas gegeten, gewoon omdat wij van simpel houden.
Benieuwd hoe je deze lekkere panna cotta maakt? Bekijk dan snel het recept! 

Yoghurt panna cotta

Benodigdheden:

  • 500 ml slagroom
  • 100 gram suiker + wat extra
  • 6 blaadjes gelatine
  • 500 gram Griekse yoghurt
  • 500 gram diepvries roodfruit
  • beetje water
  • citroensap van een halve citroen

Bereidingswijze:

  1. Schenk de slagroom in een steelpan en breng tegen de kook aan. Voeg de suiker toe en roer tot de suiker opgelost is. Neem van het vuur.
  2. Week in de tussentijd de 6 blaadjes gelatine in koud water. Knijp de gelatine goed uit en roer dit blaadje voor blaadje bij de room. Roer goed zodat er geen klontjes in komen.
  3. Roer de Griekse yoghurt door de room. Vul de glaasjes en zet in de koelkast. Zet het minimaal 2 uur in de koelkast.
  4. Pak een steelpan en doe hier het diepvries fruit in, voeg een klein beetje water toe en het sap van een halve citroen.
  5. Laat de saus warm worden op het vuur, proef om te kijken hoeveel suiker je wilt toevoegen. Ik heb drie grote eetlepels suiker toegevoegd.
  6. Verdeel wat saus over je panna cotta en smullen maar!

Eetsmakelijk!

Wanneer je dit recept namaakt, zou ik het leuk vinden om een foto te zien! Je kunt mij taggen op instagram @aniekskitchen

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *