Diner

Indonesische spekjes

Indonesische spekjes gemaakt door een Nederlandse vrouw. Namelijk door mijn moeder. Traditioneel is het dus niet, en of het echt Indonesisch is, is ook de vraag. Maar het lijkt erop! En het is erg lekker. De marinade heeft even de tijd nodig om goed zijn smaak af te geven, maar dit is het wel echt waard! Benieuwd hoe je dit kan maken? Lees dan snel verder!

Benodigdheden:

  • 1 kg speklapjes
  • 8 teentjes knoflook
  • Zout
  • 1 tl vijfkruidenpoeder
  • 1 gedroogd pepertje (of een vers pepertje)
  • 4 el gembersiroop
  • 6 el ketjap manis
  • 4 tl bruine basterdsuiker
  • Scheutje citroensap
  • Bosui

Bereidingswijze:

indonesisch spek marineren

  1. Snijd de speklapjes in reepjes van ongeveer 4 cm. Pers de knoflook en snijd het pepertje fijn.
  2. Meng alle ingrediënten in een grote schaal (behalve de bosui, dit gaat als laatste over het Indonesische spek).
  3. Laat deze marinade minimaal een uur in de koelkast staan.
  4. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  5. Zet de schaal met het spek in de oven, roer om de 10 minuten om. Het moet ongeveer een uur in de oven staan. Wordt het iets te donker? Dek de schaal dan af met aluminiumfolie.
    Het is belangrijk om echt om de 10 minuten te roeren!
  6. In de tussentijd kun je rijst koken en het bosuitje schuin snijden.
  7. Garneer het Indonesische spek met wat bosui.

indonesisch spek

Eetsmakelijk!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *