Diner

Spaghetti met chorizo en tomaten

Spaghettichorizotomaten

Afgelopen zomer heb ik dit recept voor het eerst gemaakt. Het was in de zomer, heel erg warm buiten en ik had geen zin om lang in een hete keuken te staan. Ik had zin in spaghetti, alleen vind ik spaghetti met een gehaktsaus zo saai en gewoontjes. Mijn broertje had zin in chorizo en toen wist ik wat het ging worden. Spaghetti met chorizo, om ook wat groentes binnen te krijgen heb ik tomaten toegevoegd.
Nog steeds staat dit gerecht regelmatig op tafel. Het is zeker de moeite waar om dit recept na te maken en de schaal met spaghetti zal snel leeg zijn.

Benodigdheden:

  • Spaghetti
  • 1 chorizo
  • 1 ui
  • Half glas witte wijn
  • 2 blikken tomatenblokjes
  • 1 blikje tomatenpuree
  • Zout en peper
  • Paprikapoeder
  • Oregano
  • Olijfolie
  • Basilicum

Bereidingswijze:

Zet een pan met water op het vuur. Snijd je ui en de chorizo in kleine stukjes.
In een beetje olijfolie fruit je de uien, je voegt de chorizo toe en roert alles goed door. Als het even heeft gebakken voeg je het halve glas witte wijn toe, je laat dit een beetje verdampen en voegt dan de tomatenblokjes en tomatenpuree toe. Goed doorroeren, op smaak brengen met zout, peper en oregano en dan laten sudderen. Af en toe roeren, ik laat de saus zo’n 15 tot 20 minuten sudderen op laag vuur.

In de tussentijd kook je de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.

De gekookte (afgegoten) spaghetti meng je door de saus heen, voor extra smaak kun je wat basilicum door de spaghetti doen.

Eetsmakelijk!

Eén reactie

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *