Bakken,  Koekjes

Chocolate chip cookies

Ben je gek op chocolade en koekjes? Dan is dit echt een recept voor jou! Het zijn hele lekkere koekjes met chocolate chips. Kun je geen chocolate chips vinden in de winkel? Geen paniek, je kunt ook gewoon een chocoladereep in blokjes snijden en door het beslag doen. Maar wil je dat de chocolade niet helemaal smelt en naderhand weer harder wordt? Gebruik dan chocolate chips. Tegenwoordig vaak ook te vinden bij de Albert Heijn of Jumbo, ik koop ze bij de groothandel, daar kun je ze altijd wel vinden. 

Benodigdheden:

  • 1 ei
  • 180 gram roomboter
  • 325 gram bloem
  • 1 tl baking soda
  • 120 gram licht bruine basterdsuiker
  • 1 el maizena
  • 55 gram suiker
  • snufje zout
  • 200 gram chocolate chips
  • 2 tl vanille extract

Bereidingswijze:

  1. Klop de boter zacht en romig. Voeg de suiker toe en klop goed door.
  2. Meng het ei en vanille extract door de boter.
  3. Zeef het bloem, de maizena, baking soda en het zout in een andere kom.
  4. Meng de natte ingrediënten door de droge ingrediënten. Maak er een samenhangend deeg van.
  5. Leg het deeg minimaal 1 uur te rusten in de koelkast. Dit is echt nodig, want hier worden de koekjes veel lekkerder van.
  6. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  7. Haal het deeg uit de koelkast en laat een paar minuten rusten op kamertemperatuur.
  8. Verdeel het deeg in balletjes, hou ongeveer de grootte van een pingpongbal aan.
  9. Verdeel de balletjes over een met bakpapier beklede bakblik. En bak de koekjes in ongeveer 10 minuten goudbruin en gaar.

Geniet ervan! Heb je de koekjes ook gemaakt? Ik vind het altijd leuk om dat te horen of te zien!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *