Bakken

Appelflappen

Heb je appels liggen die wat slechte plekjes hebben? En die je zo niet wilt opeten? Maak er dan lekkere appelflappen mee. Je gooit je fruit niet weg en je hebt iets lekkers om te eten! Hieronder vind je mijn recept.

Benodigdheden:

  • 3 grote appels
  • 10 plakjes bladerdeeg
  • 3 el suiker
  • 1,5 el schenkstroop
  • Suiker/kaneel mengsel
  • Beetje water

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Schil de appel en snijd eventueel slechte plekjes weg. Maak kleine stukjes van de appel.
  3. Leg de stukjes appel, met 3 el suikers in een pannetje en zet het vuur laag aan.
  4. Roer in de pan en voeg de stroop toe.
  5. Laat de appels zacht worden in de pan.
  6. Laat het bladerdeeg ontdooien.
  7. Verdeel het appelmengsel over de bladerdeeg-plakjes en vouw ze dubbel als een driehoek. Om de appelflapjes goed te laten plakken, kun je er wat water tussen doen. Dit kan gewoon met je vinger.
  8. Smeer de bovenkant van de appelflappen in met wat water, strooi hierover wat suiker en kaneel.
  9. Bak de appelflappen in ongeveer 15/20 minuten gaar in de oven.

Appelflappen

Eetsmakelijk!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *