Bijgerechten,  Hartig,  Pizza

Pizzabroodjes met mozzarella en rozemarijn

Pizzadeeg over? Of zin in een lekker en makkelijk snackje? Maak dan eens deze pizzabroodjes met mozzarella en rozemarijn. Stiekem ben ik niet zo’n fan van rozemarijn, heb al snel het idee dat ik badwater aan het opdrinken ben. Maar ik vond deze combinatie erg lekker. Wil je liever geen rozemarijn gebruiken? Dan zou je bijvoorbeeld ook oregano of Italiaanse kruiden kunnen gebruiken. 

Ingrediënten:

  • Pizzadeeg
  • Mozzarella
  • Rozemarijn
  • Olijfolie
  • Zeezout

Bereidingswijze:

  1. Maak het pizzagdeeg zoals hier beschreven is. Je kunt voor dit recept heel goed overgebleven pizzadeeg gebruiken.
  2. Verwarm de oven voor op 200 graden.
    Verdeel het deeg in balletjes, ik heb ze ongeveer zo groot gemaakt als een kastanje.
  3. Scheur de mozzarella in kleine stukjes en snijd de rozemarijn fijn.
  4. Druk een balletje deeg plat, leg in het midden wat mozzarella en rozemarijn. Vouw de buitenkanten naar binnen, zodat de vulling verstopt zit en rol het balletje in je handen of op de tafel, tot het weer een rondje is. Eventueel extra deeg kun je verwijderen.
    Leg het bolletje op een met bakpapier beklede bakvorm. Herhaal deze stap tot al het deeg of alle vulling op is.
  5. Smeer de broodjes in met een beetje olijfolie en bestrooi met zeezout.
  6. Bak de broodjes in de oven tot ze goudbruin en gaar zijn, tussen de 15 en 30 minuten. Hoe groter jij de broodjes maakt, hoe langer de baktijd is.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *