Brownie koekjes
Een grote chocolade liefhebber ben ik niet. Mij maak je niet super blij met een stuk chocolade (wel met Tony Chocolonely salted caramel). Ik kies eigenlijk ook nooit een stuk chocoladetaart, maar ga dan liever voor iets lichters. Echter ben ik wel dol op alles wat op brownie lijkt. Deze brownie koekjes zijn super simpel om te maken en gelukkig ook erg lekker. Deze koekjes zijn ook gemakkelijk om mee te nemen in je lunchtrommel, heb je ook nog iets te snoepen tijdens het werk. Benieuwd hoe je ze maakt? Lees dan snel verder.
Benodigdheden:
- 60 gram zelfrijzend bakmeel
- snufje zout
- 200 gram pure chocolade
- 25 gram roomboter
- 2 eieren
- 135 gram lichtbruine basterdsuiker
- Zeezout
Bereidingswijze:
- Voeg het zout toe bij het zelfrijzend bakmeel.
- Smelt in een hittebestendige kom, de chocolade met de roomboter au bain marie. Roer dit goed door.
- Zet het chocolade mengsel apart om iets af te koelen.
- Mix de eieren met de lichtbruine basterdsuiker op hoge snelheid. Het is de bedoeling dat het mengsel verdubbeld in volume. Dit duurt ongeveer een minuut of vijf.
- Schep hierna het chocolade mengsel bij de eieren en meng dit op lage snelheid door elkaar.
- Voeg als laatste het zout en zelfrijzend bakmeel toe, meng dit op lage snelheid door elkaar.
- Zet het brownie mengsel voor minimaal een uur in de koelkast. Sla deze stap niet over, dit is noodzakelijk. Hierdoor stijft het mengsel op en kun je er koekjes van scheppen.
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Schep met behulp van een ijslepel twee eetlepels wat van het brownie mengsel en leg dit op een met bakpapier beklede bakvorm.
- Druk de koekjes plat met de palm van je hand en strooi wat zeezout over de brownie koekjes.
- Bak de brownie koekjes ongeveer 8 a 10 minuten in de oven. Ze zijn klaar wanneer de koekjes goed zijn gerezen en de binnenkant nog een beetje zacht is.