Bijgerechten,  Snacks

Gefrituurde rijstballetjes

Ik ben dol op bijna alles wat gefrituurd is en dan vooral van die kleine snackjes. Je hoeft dit niet altijd bij de winkel te kopen, maar kunt ook een heleboel snackjes zelf maken. Vandaag een recept voor gefrituurde rijstballetjes, heb je rijst of nasi over? Gebruik dit dan zeker voor dit recept. Erg gemakkelijk én lekker!

Benodigdheden:

  • Kliekje nasi
  • Beetje bloem
  • 2 eieren
  • Paneermeel
  • Olie om in te frituren
  • Eventueel kruiden

Bereidingswijze:

  1. Maak de nasi volgens dit recept of gebruik je eigen gemaakte nasi. Je kunt eventueel ook rijst gebruiken, deze kun je kruiden naar smaak. Voeg een ei toe bij het mengsel zodat de nasi/rijst plakkerig wordt. Zet in de koelkast om af te koelen.
  2. Vorm bolletjes met je handen. Ik gebruik ongeveer 1,5 eetlepel per bolletje.
  3. Rol de balletjes door het bloem en daarna door het overgebleven (opgeklopte) ei.
  4. Haal de balletjes door het paneermeel. Ben je gek op het korstje, haal het balletje nogmaals door het ei en paneermeel, hierdoor wordt de korst dikker.
  5. Zet de rijstballetjes in de koelkast en verwarm de frituur/ pan met olie.
  6. Bak de rijstballetjes in olie van 180 graden tot ze goudbruin geworden zijn.
  7. Lekker om te serveren met chilisaus. Pas wel op, want ze zijn erg heet als ze uit de olie komen.

Eetsmakelijk!

 

 

 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *