Amandelkoeken met framboos
De frambozen zijn weer helemaal in het seizoen en volop te verkrijgen in de winkel! Met dit heerlijke weer buiten heb ik nooit heel veel zin om lang in de keuken te staan, maar iets lekkers gaat er altijd weer in. Vandaar dat ik een gemakkelijk recept voor jullie heb. Wil je het nou helemaal gemakkelijk maken? Vervang dan de zelfgemaakte frambozensaus voor een kant en klare!
Benodigdheden:
Voor vier amandelkoeken
- 4 plakjes bladerdeeg
- 2 eieren
- 50 gram amandelmeel
- 50 gram kokosrasp
- 10 el suiker
Voor de frambozensaus
- handje vol (diepvries)frambozen
- schepje suiker
- klein beetje water
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 190 graden.
- Klop de eitjes los.
- Prik met een vork gaatjes in de plakjes bladerdeeg.
- Wentel de plakjes bladerdeeg door het ei.
- Meng het amandelmeel met de kokosrasp en haal hier het bladerdeeg door. Druk het amandel- en kokosmengsel goed aan. Je kunt eventueel iets extra op het bladerdeeg strooien.
- Leg de bladerdeeg-plakjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Strooi wat suiker over het bladerdeeg.
- Bak de amandelkoeken in ongeveer 15 tot 20 minuten goudbruin.Maak in de tussentijd de frambozensaus
- Zet een pannetje met een handje frambozen, beetje suiker en wat water op het vuur.
- Blijf bij de frambozen staan en roer in de pan.
- Kook de frambozensaus tot gewenste dikte. Ik heb ervoor gekozen om wat frambozen heel te houden. Wil je een egale saus, kook de saus dan langer door.
Serveer de amandelkoeken met de frambozensaus en eventueel vers fruit.