Kokosboterkoek
Een aantal maanden terug had ik al eens een kokosboterkoek gemaakt, aangezien deze erg in de smaak viel heb ik hem weer gemaakt. Ben je net als ik gek op kokos, dan ben ik er zeker van dat je deze kokosboterkoek heel erg lekker vindt. Benieuwd hoe je het maakt? Lees dan snel verder.
Benodigdheden:
- 250 gram roomboter
- 80 gram kristalsuiker
- 80 gram witte basterdsuiker
- snufje zout
- 250 gram bloem
- 200 gram kokos
- 1 ei
Bereidingswijze:
- Meng de boter, het suiker en zout. Kneed de bloem en de kokos erdoor. Voeg de helft van het ei toe. Kneed alles goed door en laat het deeg rusten in de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Verdeel het deeg in de vorm en bestrijk de bovenkant met het overgebleven ei. Maak bijvoorbeeld een ruitjespatroon met een vork.
- Bak de boterkoek ongeveer 15 minuten in de oven.
- Laat de boterkoek volledig afkoelen voordat je hem eet.
Eetsmakelijk!