Bakken

Gevulde verrassingseieren

Ik was laatst in de Lidl en toen kwam ik een recept tegen voor gevulde verrassingseieren. Ik vond dit er zo leuk uitzien dat ik het wilde maken, het past ook perfect bij Pasen.
Ik heb het recept iets aangepast, dit recept kun je hieronder lezen. Je kunt het originele recept hier vinden.

Benodigdheden:

  • 6 chocolade verrassingseieren
  • 150 gram roomkaas
  • 150 gram mascarpone
  • 30 ml slagroom
  • 80 gram poedersuiker
  • 1 citroen
  • abrikozenjam

Tip: ik zou gebruik maken van de verrassingseieren van Kinder, deze breek je makkelijker doormidden.

Gevulde chocolade eieren

Bereidingswijze:

Rasp de schil van een halve citroen en pers 1 eetlepel citroensap uit.
Meng in een kom de roomkaas, mascarpone, slagroom, poedersuiker, citroenrasp en het citroensap. Mix dit tot een dikke romige massa.
Halveer de eieren met een warm mes, dit doe je door het mes in heet water te houden.
Je kunt het cheesecake-mengsel in een spuitzak stoppen en op deze manier de eieren vullen, maar je zou er ook voor kunnen kiezen om de eieren met een lepel te vullen.
Als je de eieren gevuld hebt met het mengsel, kun je er wat abrikozenjam opdoen. Dit lijkt net op het eigeel.

Gevulde verrassingseieren

Eetsmakelijk!

 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *