Pastasalade met rode pesto en spekjes
Op een warme dag vind ik het heel lekker om een koude pastasalade te eten. Dit recept valt erg in de smaak bij ons gezin. Een pastasalade met rode pesto, lente-uitjes, uitgebakken spekjes en wat feta. Benieuwd wat er nog meer in zit en hoe je deze gemakkelijke pastasalade maakt? Zie het recept hieronder.
Benodigdheden:
- 500 gr fussili
- Zout
- 250 gr spekjes
- 1 potje rode pesto
- 125 ml crème fraîche
- 1 rode paprika
- Bosje lente-uit
- Blokje feta
Bereidingswijze:
- Kook de pasta, met zout, volgens aanwijzing op de verpakking.
- Laat de pasta goed afkoelen.
- Bak de spekjes in een pan.
- Meng de rode pesto met de crème fraîche.
- Snijd de paprika in kleine blokjes en de lente-ui in kleine ringetjes.
- Meng de afgekoelde pasta met het mengsel van de rode pesto en crème fraîche. Meng alles goed door de
- Voeg de spekjes, rode paprika en de lente-ui toe. Meng goed door.
- Brokkel als laatste wat feta over de pastasalade.
Eetsmakelijk!