Lemon curd
Lemon curd, ik had het zelf nog nooit gemaakt. Afgelopen weekend ben ik de keuken weer ingedoken en ben ik aan de slag gegaan met de lemon curd. Op internet staan een heleboel recepten en eigenlijk lijken ze allemaal op elkaar. Zelf houd ik wel van zoet, dus ik heb iets meer suiker toegevoegd. Benieuwd hoe je lemon curd maakt? Kijk dan snel naar het recept hieronder.
Benodigdheden:
- 3 citroenen
- 3 eieren
- 300 gram suiker
- 200 gram boter
Bereidingswijze:
- Rasp de drie citroenen, bewaar deze rasp in een bakje.
- Pers de drie citroenen uit, ik heb het sap van de citroenen nog even gezeefd, zodat ik echt alleen nog sap over had.
- Zet een pannetje met water op het vuur, zoek een kom die precies op dit pannetje past. Je maakt deze lemon curd namelijk au bain marie.
- Voeg in het kommetje de boter, suiker en het citroenrasp. Roer dit goed door tot er een glad beslag ontstaat.
- Voeg het citroensap toe en blijft rustig roeren.
- Klop de eieren in een bakje, en giet dit rustig bij het mengsel. Roer dit goed door.
- Nu laat je de lemon curd ongeveer een half uurtje staan. Vergeet niet af en toe te kijken of er nog genoeg water in het pannetje zit.
- Roer de lemon curd af en toe door. Als het mengsel de dikte heeft van Turkse yoghurt, dan kun je het overgieten in een platte schaal. Leg hier een folie op en zet het weg in de koelkast.
- Als de lemon curd afgekoeld is, kun je het gebruiken.
Binnenkort komt er een Lemon Meringue Pie recept online. Voor dit recept heb ik deze lemon curd gebruikt!
Eetsmakelijk!