Maizenakoekjes
Van de week heb ik maizenakoekjes gemaakt. De structuur van deze koekjes zijn anders dan bij koekjes gemaakt van bloem. Je vindt ze lekker, of je vindt het niks.
Een tip voor mensen met een glutenallergie!
Benodigdheden:
- 250 gram maizena
- 125 gram boter
- 125 gram suiker
- 1 ei
- 1 zakje vanillesuiker of 1 theelepel vanille-extract
- Sprinkles
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Mix de boter, suiker, het ei en vanille-extract. Meng dit goed door tot een romig beslag.
Voeg beetje voor beetje de maizena toe en meng dit goed door.
Maak balletjes en leg deze op de bakplaat. Druk ze plat met een vork, ik dip de vork altijd in wat maizena zodat het niet blijft plakken. Verdeel wat sprinkles over de koekjes en zet de koekjes voor 13 minuten in de oven.
De koekjes horen nog wat wit te zijn, dus bak ze niet te bruin.
Eetsmakelijk!
2 Reacties
Stefanie
je maizena koekjes zien er mooi en lekker uit! ik wil graag weten welk suiker je hebt gebruikt. is dat krystalsuiker? dit maakt de koekjes volgens mij best hard. Daarnaast welke bereidingsmethode hebt je toegepast? Conventional of traditional ? Graag hoor ik het, ben benieuwd!
Aniek
Hallo Stefanie, ik gebruik fijne kristalsuiker. De koekjes zijn niet hard, juist heel zacht. Je moet het eens proberen! Ze zijn erg lekker 😀