New York Cheesecake
Het is alweer een tijdje geleden dat ik deze lekkere taart heb gebakken. Samen met een huisgenoot had ik een kook- en bak-avondje ingepland. Zij maakte hutspot en ik zorgde voor een taart als toetje. Het was een gezellige én lekkere avond.
Hierbij het recept voor deze heerlijke cheesecake.
Benodigdheden:
- 200 gram tarwebiscuitjes
- 115 gram roomboter
- 600 gram roomkaas op kamertemperatuur
- 125 ml crème fraîche
- 175 gram suiker
- 2 zakjes vanillesuiker
- 4 eieren
- een bakje verse frambozen of ander fruit
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
- Bekleed het bakblik met bakpapier en vet de zijkanten in.
- Vermaal de tarwebiscuitjes in een keukenmachine tot kleine kruimels. Je kan de koekjes ook verkruimelen door ze in een theedoek te stoppen en hier met een deegroller op te slaan.
Smelt de boter op een laag vuurtje. Voeg de gesmolten boter bij de verkruimelde koekjes, roer dit goed. Voeg dit mengsel in een bakblik en druk goed aan. Zet de taartbodem in de koelkast. - Klop in een mengkom de roomkaas, crème fraîche, suiker en de vanillesuiker. Wanneer het mengsel romig is, klop je één voor één de eieren erdoor. Schenk het mengsel over de taartbodem.
- Zet de taart 50/55 minuten in de oven tot de taart goudbruin en gaar is. Laat afkoelen. Serveer de taart met verse frambozen of met ander fruit.
Eetsmakelijk!