Bakken,  Taarten

Monchoutaart met frambozentopping

Monchoutaarten en andere cheesecakes vind ik misschien wel de lekkerste taarten die er zijn. Je kunt ze namelijk zo zoet of fris maken als je zelf wilt. Vandaag heb ik een recept voor en monchoutaart met frambozentopping. Omdat ik gek ben op een goed stuk taart, heb ik mijn monchoutaarten recept verdubbeld en dus een hoge taart gemaakt! En lekker dat hij was, zo lekker dat ik er vier stukken van heb gegeten…

Benodigdheden:

Voor de monchoutaart

  • 1 pak jodenkoeken
  • 150 gram roomboter
  • 400 gram monchou
  • 500 ml slagroom
  • 2oo gram suiker
  • 2 zakjes vanillesuiker

Voor de frambozentopping

  • 500 gram diepvriesframbozen
  • 4 gelatineblaadjes
  • beetje water

Bereidingswijze:

  1. Bekleed een bakblik met bakpapier.
  2. Maal de jodenkoeken fijn, dit kan in een keukenmachine. Maar dit kan ook prima door de koeken in een theedoek/stevig boterhamzakje te stoppen en hier met een deegroller op te slaan, of overheen te rollen.
  3. Smelt de boter op een laag vuurtje, voeg hier de koekkruimels aan toe en roer goed door.
    Verdeel het mengsel in het bakblik en druk stevig aan. Nu kan de bodem in de koelkast uitharden.
  4. Klop de slagroom met 4 eetlepels suiker stijf in een kom.
  5. Klop de monchou, de suiker en de vanillesuiker romig in een andere kom. Voeg hier de opgeklopte slagroom aan toe en meng goed door elkaar.
    Verdeel het monchoumengsel over de bodem en zet terug in de koelkast.
  6. Zet een steelpannetje op het vuur en voeg hier de frambozen aan toe, het kan nodig zijn om een klein beetje water toe te voegen zodat de frambozen niet aanbranden. Laat de frambozen rustig pruttelen totdat het een soort saus is geworden.
  7. Week in de tussentijd de gelatineblaadjes in een beetje water. Knijp de gelatineblaadjes uit en voeg bij het warme frambozenmengsel. Roer alles goed door zodat de gelatine oplost.
  8. Laat het frambozenmengsel iets afkoelen voordat je het verdeelt over de monchoutaart.
  9. Zet de taart voor ongeveer 3 uur in de koelkast, een nachtje laten staan zou het beste zijn voordat je hem gaat eten.

Eetsmakelijk!

 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *