Koffiebroodjes
Lekkere koffiebroodjes gevuld met banketbakkersroom en rozijnen. Ze zijn erg lekker, dus voor je het weet eet je er meerdere op.
Houd er rekening mee dat het maken van deze koffiebroodjes even wat tijd kost. Maar veel werk is het niet, wachten en geduld hebben kost wat tijd. Een goede invulling voor op de zondag lijkt mij!
Benodigdheden:
- Portie banketbakkersroom
- 500 gram bloem
- 3 el suiker
- 1 zakje gist
- 50 ml melk + 200 ml melk
- Snufje zout
- 2 el roomboter
- 1 ei geel
- Rozijnen naar smaak
- 1 ei om de koffiebroodjes mee in te smeren
Bereidingswijze:
- Maak de banketbakkersroom volgens dit recept.
- Verwarm de 50 ml melk en voeg hier de gist aan toe. Laat dit mengsel even staan.
- Meng in een grote kom de bloem, suiker en zout.
- Voeg de boter en het eigeel toe aan dit mengsel.
- Voeg de 50 ml melk met de gist toe aan het mengsel, voeg beetje bij beetje de 200 ml melk toe. Kneed het deeg goed door.
- Kneed het deeg minimaal 10 minuten. Dit kan met de keukenmachine, maar kun je ook met je handen doen.
- Laat het deeg minimaal 1,5 uur rijzen.
- Verdeel het gerezen deeg in twee gelijke stukken.
- Rol deze stukken deeg tot een vierkant uit.
- Verdeel de room over deze twee stukken deeg. Verdeel over de room de rozijnen, gebruik zoveel rozijnen als je zelf lekker vindt.
- Rol de stukken deeg op tot twee rollen. Snijd de rol in kleine stukjes van ongeveer 1,5 cm dik.
- Leg de koffiebroodjes op een met bakpapier beklede bakplaat, dek af met folie en laat nog 1 uur rijzen.
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Smeer de koffiebroodjes in met ei en bak de koffiebroodjes in 10 tot 15 minuten goudbruin in de oven.
Eetsmakelijk!