Bakken,  Taarten

Stroopwafeltaart

Oh wat was deze taart machtig! Maar wanneer je een klein stukje eet is hij wel echt super lekker. De taart bestaat uit heel veel slagroom, roomkaas en stroopwafels! Lees snel verder om te lezen hoe je deze taart maakt.

stroopwafeltaart1

Benodigdheden:

  • 2 pakjes stroopwafels
  • Paar kleine stroopwafeltjes
  • 600 gram roomkaas
  • 500 ml slagroom
  • 50 gram suiker
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 2 zakjes klopfix

 

Bereidingswijze:

  1. Bekleed een springvorm met bakpapier. Snijd 1 pakje met stroopwafels in kleine stukjes.
  2. Warm de stukjes stroopwafel op in een klein pannetje op het vuur. Roer goed door en wacht tot de stroopwafelstukjes warm zijn geworden. Verdeel de warme stukjes stroopwafel over de bodem van de springvorm en druk goed aan.
    Zet de springvorm in de koelkast.
  3. Klop de slagroom met 2 zakjes klopfix stijf.
  4. Meng in een andere kom de roomkaas met de suikers. Voeg hierna de stijf geslagen slagroom toe en meng dit goed door.
  5. Snijd 4 stroopwafels in kleine stukjes en meng deze door het roomkaas mengsel.
  6. Verdeel het mengsel over de bodem van de taart en zet voor minimaal 4 uur in de koelkast.
  7. Na ongeveer 2 uur kun je de kleine stroopwafels verdelen over de taart. Zet hierna terug in de koelkast en laat de taart goed opstijven.

De bodem van de taart zal wat hard zijn door de karamel uit de stroopwafel. Gebruik een scherp mes om de taart mee te snijden. Het eerste stukje zal lastig zijn met aansnijden, hierna wordt het stukken makkelijker.

stroopwafeltaart2

Eetsmakelijk!

 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *