Chocoladetaart
Chocoladetaart, wie houdt er nou niet van? Ik heb een chocoladetaart gemaakt en in de bodem heb ik amandelmeel verwerkt. Hierdoor is de taart nog machtiger dan dat hij eigenlijk al was. Houd je niet van amandelmeel? Gebruik dan gewone bloem! Benieuwd naar hoe je deze taart maakt? Lees dan snel verder.
Benodigdheden:
Voor de bodem:
- 100 gram amandelmeel
- 150 gram bloem
- 130 gram boter
- 90 gram suiker
- 1 ei
- Gemalen vanille, of 1 zakje vanillesuiker
Voor de chocoladevulling:
- 200 ml slagroom
- 185 gram chocolade
- 40 gram boter
Garnering:
- Gekarameliseerde pinda’s/hazelnoten
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Meng bloem, suiker en boter. Voeg hier de gemalen vanille aan toe. Hierna kun het ei erbij doen. Meng dit goed door.
Maak een bol met je handen, wikkel dit in plasticfolie, druk de bol plat en leg dit te rusten in de koelkast. - Strooi bloem op het aanrecht en rol het deeg uit, leg dit in een beboterde schaal. We gaan het deeg eerst blindbakken. Leg een stuk bakpapier op het deeg en hierin leg je bonen. Zet de taart voor zo’n 30 minuten in de oven. Hierna haal je de de bonen en het bakpapier eraf en zet je de taart terug in de oven.
Het duurde bij mij erg lang voor ik de taart gaar kreeg. Kijk om de 5 minuten hoe het deeg eruit ziet. Is het gaar? Dan haal je de taart uit de oven. Dit duurde bij mij ongeveer 15 minuten.
Heb je het idee dat de korst verbrand? Wikkel de taart dan in aluminiumfolie en zet terug in de oven. - Als je de taart laat afkoelen. Kun je het chocolademengsel maken.
- Smelt de boter en chocolade au bain-marie. Hierna meng je de slagroom erdoor. Dit giet je in de bodem. Ik heb nog wat gekarameliseerde pinda’s over de taart gestrooid.
- Laat de taart minimaal 5 uur stevig worden in de koelkast. Het beste is als je het een hele nacht laat staan. De taart is erg machtig, dus snijd kleine stukjes!
Eetsmakelijk!