Bakken,  Taarten

Aardbeientaart

Er zijn weer heerlijke, verse aardbeien verkrijgbaar. Met deze aardbeien heb ik een aardbeientaart gemaakt, de taart bestaat uit een simpele bodem, banketbakkersroom, verse aardbeien en een gelatine-laagje gemaakt met verse aardbeien. Ben je benieuwd hoe ik dit gemaakt heb? Zie dan het recept hieronder. 

Aardbeientaart bovenkant

Benodigdheden:

Voor de bodem:

  • 175 gram bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 90 gram boter
  • 70 gram suiker
  • 1 ei

Voor garnering:

Voor de aardbeien-gelatine:

  • 10 aardbeien
  • Half glas water
  • 3 el suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 2 blaadjes gelatine

Bereidingswijze:

Bereid de banketbakkersroom volgens dit recept. Laat de banketbakkersroom afkoelen voordat je het gaat gebruiken.

Verwarm de oven voor op 180 graden. Maak de bodem van de taart. Meng het bloem, zout en bakpoeder.
Voeg hier de suiker en eieren aan toe en mix dit goed door.
Wikkel het deeg in een stuk folie en laat het rusten in de koelkast.
Vet je bakvorm in met boter, en strooi wat bloem op je werkplek. Hier rol je het deeg uit tot een lap.
Verdeel de lap deeg in je vorm. Leg hier een stukje bakpapier en bonen/rijst op. Blindbak het deeg zo’n 20 tot 30 minuten in de oven. Als je ziet dat het deeg gaar wordt, haal je het bakpapier en de bonen weg en zet je de taartbodem terug in de oven. Bak de taart in 5 tot 10 minuten in de oven.

Verdeel het banketbakkersroom over de taartbodem. Snijd aardbeien in plakjes en leg deze op het banketbakkersroom.

Snijd 10 aardbeien in kleine stukjes en leg deze in een klein pannetje. Giet hier een half glas water bij, 3 el suiker en 1 zakje vanillesuiker. Laat dit pruttelen op een laag vuurtje.
Ondertussen leg je 2 gelatineblaadjes in een bakje met koud water.
Pureer met de staafmixer de aardbeien met het water en de suikers. Voeg hierna de uitgeknepen gelatineblaadjes toe en roer goed door. Giet het mengsel in een bakje en zet even weg.
Wanneer het mengsel iets kouder is geworden, kun je het verdelen over de taart. Zet hierna de taart voor minimaal 2 uur in de koelkast.

 

Aardbeientaart

Eetsmakelijk!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *