Banketbakkersroom
Ik ben gek op banketbakkersroom, afgelopen weekend heb ik een taart gemaakt met banketbakkersroom een aardbeien. Ik gebruik het recept die mijn moeder altijd gebruikt, super simpel om te maken en erg lekker! Je kunt met dit recept veel meer maken dan alleen een aardbeientaart. Denk bijvoorbeeld aan puddingbroodjes, koffiekoeken, krakelingen en ga zo maar verder. Vandaag heb ik voor jullie het basisrecept. Binnenkort komen er recepten online waarin ik deze banketbakkersroom verwerk.
Benodigdheden:
- 4 eidooiers
- 4 el suiker
- 2 zakjes vanille suiker
- 500 ml melk
- 40 gram maizena
Bereidingswijze:
- Mix de eidooiers samen met de suikers. Klop net zolang tot je het mengsel wat schuimig wordt.
- Verwarm in de tussentijd de melk op een laag vuurtje. Laat de melk niet koken.
- Voeg de maizena toe aan het eidooier/suiker mengsel en klop goed door.
- Giet voorzichtig de melk bij het mengsel, blijf roeren!
- Giet alles terug in de pan en zet de pan op een laag vuurtje. Blijf roeren in de pan.
- Het mengsel wordt nu dikker, dit duurt ongeveer een minuut of 3. Je moet echt blijven roeren, anders bakt het aan in de pan.
- Laat de banketbakkersroom afkoelen in een schaal, leg hier plastic folie op, zodat je geen vieze laag krijgt.
Wil je deze banketbakkersroom gebruiken in een puddingbroodje? Verdubbel dan de hoeveelheid suiker. Deze banketbakkersroom is namelijk niet heel erg zoet.
Eetsmakelijk!