Bakken,  Taarten

Jamtaart

Jamtaart

Vandaag heb ik weer een simpel en gemakkelijk recept voor jullie. Namelijk een jamtaart. Het maakt niet uit welke jam je gebruikt, dus kies vooral een jam die je zelf erg lekker vindt. Ik had nog abrikozenjam in de koeling staan, dus deze heb ik gebruikt.

Benodigdheden:

  • 250 gram bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 125 gram koude boter
  • 100 gram suiker
  • 1 ei
  • snufje zout
  • 350 gram jam naar keuze (mag ook iets meer of minder zijn)

Ingrediënten jamtaart

Bereidingswijze:

  1. Meng de bloem, bakpoeder en het zout.
  2. Voeg de koude boter erbij en meng dit door. Doe dit met koude handen of een keukenmachine.
  3. Voeg de suiker en eieren in het deeg en roer goed door.
  4. Laat het deeg een half uur rusten in de koelkast.
  5. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  6. Gebruik 3/4 deel van het deeg voor de bodem.
  7. Rol dit deeg uit tot een plak en bekleed hier de vorm mee.
  8. Roer de jam in het potje goed door en verdeel dit over de bodem van de vorm.
  9. Gebruik het overgebleven deeg voor de stroken. Rol het deeg uit tot een grote plak, snijd hier stroken van.
  10. Verdeel de stroken over de taart.
  11. Bak de taart in ongeveer 30 minuten gaar in de oven.

Jamtaart

Eetsmakelijk!

4 Reacties

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *