Jamtaart
Vandaag heb ik weer een simpel en gemakkelijk recept voor jullie. Namelijk een jamtaart. Het maakt niet uit welke jam je gebruikt, dus kies vooral een jam die je zelf erg lekker vindt. Ik had nog abrikozenjam in de koeling staan, dus deze heb ik gebruikt.
Benodigdheden:
- 250 gram bloem
- 1 tl bakpoeder
- 125 gram koude boter
- 100 gram suiker
- 1 ei
- snufje zout
- 350 gram jam naar keuze (mag ook iets meer of minder zijn)
Bereidingswijze:
- Meng de bloem, bakpoeder en het zout.
- Voeg de koude boter erbij en meng dit door. Doe dit met koude handen of een keukenmachine.
- Voeg de suiker en eieren in het deeg en roer goed door.
- Laat het deeg een half uur rusten in de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Gebruik 3/4 deel van het deeg voor de bodem.
- Rol dit deeg uit tot een plak en bekleed hier de vorm mee.
- Roer de jam in het potje goed door en verdeel dit over de bodem van de vorm.
- Gebruik het overgebleven deeg voor de stroken. Rol het deeg uit tot een grote plak, snijd hier stroken van.
- Verdeel de stroken over de taart.
- Bak de taart in ongeveer 30 minuten gaar in de oven.
Eetsmakelijk!
4 Reacties
strona
I like your post very much:-). Looking forwad fore more. Goog luck!
Tutaj
Great job, thanks:-). Best regards. PR
Olga
Waar is de Citroën voor? 🙂 ik wil hem nu gaan maken ben erg benieuwd
Aniek
Hallo Olga, wanneer je het lekker vind, zou je wat citroenrasp kunnen toevoegen aan het deeg! Dit maakt her deeg wat frisser. Laat je me weten hoe je de taart vond?