Pepernoten
Morgen vieren wij thuis Sinterklaas en bij dit feest horen natuurlijk pepernoten! Je kunt ze gewoon in de winkel kopen, maar het is misschien wel lekkerder én leuker om ze zelf te maken! Het deeg heb je zo klaar, het rollen van de pepernoten duurt alleen ietsjes langer. Een leuk klusje om samen te doen.
Benodigdheden:
- 170 gram boter
- 125 gram donkere basterdsuiker
- 20 gram speculaaskruiden
- 250 gram bloem
- 1 zakje bakpoeder
- 4 el melk
- snufje zout
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 160 graden.
- Kneed de boter, suiker, speculaaskruiden en het snufje zout door elkaar.
- Meng de bloem en bakpoeder door elkaar en voeg dit aan het botermengsel toe. Mix alles goed door elkaar.
- Voeg ongeveer 4 el melk aan het deeg toe, merk je dat het deeg toch nog te hard is? Dan kun je altijd extra melk toevoegen. Wordt het deeg te zacht? Zet het dan even in de koelkast.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Maak lange rollen van het deeg. Snijd deze rollen in gelijke stukjes.
- Vorm van het deeg kleine balletjes, leg ze op de bakplaat en druk ze een beetje plat.
- Bak de pepernoten in ongeveer 12 minuten gaar. Laat ze afkoelen voordat je ze eet.
Eetsmakelijk!