Diner,  Pizza

Pizzadeeg en tomatensaus

Ik ben gek op pizza, maar dan alleen op zelfgemaakte pizza mét zelfgemaakte bodem!
Ik vertel jullie vandaag hoe ik mijn pizzadeeg altijd maak én ik leg uit hoe ik de tomatensaus maak voor op de pizza.
Het is makkelijker dan je denkt en vooral echt heel lekker. Wees niet bang dat het niet lukt, want ik denk dat eigenlijk iedereen dit wel kan.

Ingrediënten pizzadeeg

Benodigdheden:

Pizzadeeg: 2 grote/4 kleinere pizza’s

  • 500 gram bloem + wat extra
  • 330 ml warm water
  • 1 zakje gist
  • halve tl suiker
  • 1,5 tl zout
  • 2 ruime el olijfolie

Pizzasaus

  • Passata di Pomodoro
  • Knoflook
  • Uitje
  • Zout en peper
  • Italiaanse kruiden
  • Olijfolie

Bereidingswijze:

Pizzadeeg:

  1. Meng de bloem en het zout in een grote kom.
  2. Voeg bij het warme water de gist en het suiker, laat dit even staan.
  3. Voeg bij de bloem, het water met de gist en voeg de olijfolie toe.
  4. Roer het mengsel tot een bol.
  5. Gooi wat bloem op het aanrecht en kneed hier het deeg op. Voeg bloem toe als het deeg te nat is.
  6. Kneed het deeg minimaal 10 min.
  7. Laat het deeg rijzen in een met olijfolie ingevette kom en leg hier een schone theedoek over.
  8. Na ongeveer een uur moet het deeg in volume toegenomen zijn. In de tussentijd verwarm je de oven voor op 250 graden.
  9. Snijd het deeg in tweeën of vieren, dit hangt ervan af hoe groot je de pizza’s wilt maken.
  10. Kneed het deeg nog even door en rol dan uit tot een pizza.
  11. Verdeel de saus over de bodem en bak de pizzabodem 10 minuten voor in de oven.
  12. Hierna kun je toppings naar keuze toevoegen en bak je de pizza in ongeveer 10 minuten af in de oven.

Tip
Je kunt de pizzabodems ook al in de middag afbakken, dan hoef je ze alleen ’s avonds te beleggen met toppings naar keuze en bak je ze in 10 minuten af in de oven.

Pizzasaus:

  1. Snijd de ui en knoflook fijn.
  2. Fruit de ui en knoflook met een beetje olijfolie in de pan.
  3. Voeg de passata di pomodoro toe en laat het sudderen.
  4. Breng op smaak met zout, peper en Italiaanse kruiden.

Pizzadeeg

Kies zelf de topping voor je pizza. Heb je nog geen inspiratie? Binnenkort zet ik meerdere ideeën voor pizza’s online.

Eetsmakelijk!

 

 

 

3 Reacties

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *