Ijs

Ontbijtijsjes

Heb je de wilde perziken ijsjes van laatst al geprobeerd, of mijn aardbeien cheesecake ijs? Vandaag heb ik nog een ijsrecept voor jullie, een heel simpel en snel recept. Namelijk onbijtijsjes (jaja, ik vind dat je soms best mag ontbijten met een ijsje!) met yoghurt, fruit en wat cruesli. Vind je cruesli niet zo lekker, of heb je het niet in huis? Je zou het ook heel gemakkelijk weg kunnen laten. 

Benodigdheden:

Voor 3 ijsjes

  • 30 gram cruesli
  • 1 tl honing
  • 100 gram yoghurt
  • 2 el suiker
  • 75 gram fruit naar keuze (ik gebruik aardbeien uit de diepvries)
  • 2 el water (alleen als je vers fruit gebruikt)

 

Bereidingswijze:

  1. Verwarm in een kleine pan het gekozen fruit met de 2 el water (indien je vers fruit gebruikt) en 1 el suiker. Blijf verwarmen tot het fruit uit elkaar valt. Dit duurt ongeveer 10 minuten.
  2. Mix in de tussentijd de cruesli met de honing en zet dit apart.
  3. Hierna mix je de yoghurt met 1 el suiker.
  4. De saus die je hebt gemaakt giet je over in een aparte schaal en laat je afkoelen. Ik zet de saus voor minimaal 10 minuten in de koelkast.
  5. Vul de ijsvormpjes met de yoghurt en de saus. Wil je een marble effect? Schep om en om een lepeltje van de yoghurt en saus in de vorm.
  6. Verdeel als laatste wat van de cruesli in de vormpjes en steek dan het stokje in de ijsvormpjes.
  7. Zet de ijsjes voor minimaal 6 uur in de diepvries.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *